VOLCANO

PROFESIONAL PIZZA LINE
PIEC OPALANY DREWNEM

Żadna inna firma tego Ci nie da!

W cenie pieca gratis: (o wartości 200 € )
Zestaw akcesoriów do obsługi pieca.
Zestaw grillowy.

DLACZEGO PROFESJONALNY PIEC FONTANA?

Vulcano to podstawowy model w linii komercyjnych pieców opalanych drewnem Fontana. Jest to idealne rozwiązanie dla restauracji i firm cateringowych, które chcą zaoferować swoim klientom prawdziwą pizzę z pieca opalanego drewnem. Vulcano ma wystarczającą powierzchnię do pieczenia, aby pomieścić cztery 30-centymetrowe pizze i jedną 25-centymetrowe pizzę.

Ponieważ piec nosi nazwę Fontana, możesz mieć pewność, że kupujesz najsolidniejszą i najtrwalszą konstrukcję na rynku. Prometeo wykorzystuje solidną konstrukcję spawaną ze stali nierdzewnej 310 S, rodzaju stali nierdzewnej zwykle zarezerwowanej do zastosowań kucia i wytapiania. Stal nierdzewna 310 S zapewnia solidną odporność na korozję, doskonałą odporność na utlenianie i doskonałą wytrzymałość w temperaturach do 1150°C. Z Prometeo możesz piec bez obaw, wiedząc, że piec sprawdzi się w warunkach codziennego użytkowania w restauracji przez wiele lat.

Włoskie wzornictwo

Kunszt i tradycja włoskiego rzemiosła.

CENA:

8860 EURO/BRUTTO (piec z podstawą)
7540 EURO/BRUTTO (piec sama góra)

Ze względu na niestabilność kursu złotego,
jesteśmy zmuszeni do podawania cen w EURO.

Dane techniczne

Paliwo

Drewno

Drewno / godz

4 kg

Wymiary zewnętrzne

Gł. 99,5 x Sz. 121,8 x W. 250 cm

Moc

10 kW

Wymiary piekarnika

Gł. 70 x Sz. 100 x W. 40 cm

Temperatura spalin

190° C

Wylot spalin

200 mm

Waga

440 kg

Gwarancja

6 Lat

Previous
Next

Dane użytkowe

Pizza

Jednocześnie dla 4-5 osób

Chleb

5-7 kg

Osoby

Piec wystarcza na 10 osób.

Maksymalna izolacja

Pełne 12 centymetrów izolacji otacza całą komorę pieczenia, aby zmaksymalizować utrzymywanie ciepła i wydajność pieczenia. Nasze piece są tak dobrze izolowane, że ich powierzchnia jest bezpieczna w dotyku w trakcie pieczenia.

Wytrzymała konstrukcja

Solidna konstrukcja spawana z 2,5 milimetra stali nierdzewnej 310 S (wysoka temperatura znamionowa; do 1150 °C) zapewniająca wieloletnią stałą i niezawodną pracę. Nasze komercyjne piec wykorzystują również panel ze stali Corten o grubości 5 milimetrów w komorze pieczenia, aby zapewnić maksymalną trwałość.

Innowacyjny projekt

Nasza wyjątkowa komora pieczenia, wypukła z przodu do tyłu i z boku na bok, eliminuje gorące punkty i zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła. A nasza opatentowana konstrukcja wyciągu umożliwia wydostawanie się dymu nawet przy zamkniętych drzwiczkach, co zapewnia maksymalne utrzymywanie ciepła i stałą temperaturę pieczenia.

Łatwy do złożenia

W przypadku pieców Fontany nie są wymagane żadne prace murarskie. Fontana jest dostarczana wstępnie złożona z fabryki i gotowa do użycia. Czas przygotowania jest znacznie krótszy w porównaniu z tradycyjnym piecem ceramicznym. Wystarczy złożyć wózek i przymocować gotowy piec kilkoma śrubami.

Bardziej wydajny

Piece Fontana zużywają znacznie mniej drewna niż tradycyjny piec ceramiczny, w niektórych przypadkach nawet o 60% mniej. Nasze komercyjne piece opalane drewnem są gotowe do pracy po 30 – 45 minutach. Budowany piec ceramiczny może rozgrzewać się kilka godzin, w zależności od wilgotności w miejscu, w którym się znajduje.

Estetyka

Szybkie porównanie dostępnych pieców do pizzy sprawia, że estetyka Fontany wyróżnia się na tle konkurencji. Fontana z powodzeniem połączyła niezawodną, staromodną funkcjonalność z nowoczesnym stylem. Fontana Forni robi to lepiej niż jakakolwiek inna firma na rynku.

100% projekt i produkcja we Włoszech

Od 1978 roku nasi włoscy mistrzowie rzemieślnicy przestrzegają najwyższych standardów jakości konstrukcji. Są dumni z tego, że zbudowali najbardziej wytrzymały i trwały piec, jaki jest dostępny. Wiemy, że nie ma na rynku innego pieca, który łączy w sobie jakość, wydajność, wygodę, kunszt wykonania i trwałość tak, jak robi to piec Fontana.

Kilka marek na rynku produkuje swoje piece za granicą, korzystając z niedoświadczonych pracowników, którzy mają tendencję do obniżania kosztów materiałów i konstrukcji, co skutkuje mniej trwałym i gorszym produktem.

Doskonała konstrukcja i materiały

Komercyjne piece do pizzy Fontana są zbudowane z 2,5-milimetrowej stali nierdzewnej 310 S, 12-centymetrowej izolacji i odpornego na korozję, malowanego proszkowo metalu. Podczas montażu naszych pieców wykorzystujemy również solidną konstrukcję spawaną, co zapewnia bardziej trwały produkt, który wytrzyma działanie w wysokich temperaturach.

Wiele innych komercyjnych pieców do pizzy wykorzystuje stal niższej jakości i syntetyczną izolację, co wpływa na zachowanie ciepła i trwałość. Dodatkowo, niektórzy inni producenci obniżą koszty, stosując konstrukcję zgrzewaną punktowo, co skutkuje mniej trwałym piecem.